17-06-13

Brief voor het zesde leerjaar in Chincha

 

Dag iedereen Lachen

We zullen ons eerst voorstellen.

Wij zijn Strong en Tania, 2 meisjes. Strong is 11 jaar en ik Tania ben 12 jaar.

Onze hobby’s. Mijn hobby is dansen,  chiro (jeugdbeweging) en paardrijden. Strong haar hobby is  piano spelen, muziekschool en chiro.

We gehoord dat jullie net zijn begonnen met het 6e leerjaar. Maar voor ons is het nog maar 2 weken school. We zitten met 16 leerlingen waarvan 5 meisjes en 11 jongens. In verband met de  twee weken school betekent  dat het na die 2 weken vakantie is en in september ons nieuwe schooljaar begint. Dus wij gaan dan naar het middelbaar. De meeste kinderen van onze klas gaan naar andere scholen. En dat vinden  wij spijtig Huilen.  Voor die middelbare  scholen moeten we naar andere gemeentes  omdat er in Brecht geen middelbare scholen zijn. De richtingen die we in het middelbaar kunnen doen zijn:

ASO, dat is algemeen,  dat is een beetje van alles, dat gaan jullie ook na het 6e doen, denken we.

Maar voor ons zijn er nog 3 andere richtingen:

TSO dat  is technisch, dat is vooral met je handen werken, zoals met hout of metaal werken je moet wel goed zijn in wiskunde. Voor de rest is er nog KSO, dat is kunst daar moet je heel creatief voor zijn maar je moet niet denken dat er geen andere vakken bij zijn.  En als laatste is er BSO dat is beroeps voor kinderen die bakker, slagers,… willen worden en daar moet je minder studeren en meer in de praktijk doen.  Hoe zit jullie school eigenlijk in elkaar? Stuur ons snel een antwoord!

Vele groetjes uit België,

Strong en Tania X

 

_MG_8678.jpg


De commentaren zijn gesloten.