04-07-13

Het einde (helemaal)

 

Hey bloggers,

Het is het einde van het schooljaar, dus we zullen afscheid moeten nemen. Volgend jaar komt er een nieuwe blog.

Tot nog eens

Daaaaaaaaaaaaaaaaaaaag

Groetjes Lisse

03-07-13

Katya en Karen in Chincha

Dag Belgische vrienden,

Wij zijn Katya en Karen, studenten van de 3de graad.
Deze ganse week zijn er maandexamens en we kijken uit naar de vakantie die 2 weken duurt en nadien komen we terug om verder te studeren.
Vorige maand vierden we vaderdag met een voorstelling die door de leerlingen gemaakt was en het waren verschillende artistieke nummers, dans, zang en toneel.
We kennen Nelson Munares en bedankt voor de informatie over zijn artiest zijn, en over je school.
We nemen afscheid dadelijk is de pause gedaan en hebben we examen.

Groetjes en zorg goed voor jezelf!

Katya en Karen

IMG00426.jpgHola amigos de Belgica Nosotras somos Katya y Karen Cursamos el Tercer Secundaria,toda esta semana estamos en examenes mensuales y Esperamos anciosamente las vacaciones ya falta solo un mes nuestras vacaciones duran dos semanas y luego retornamos a seguir estudiando
El mes pasado celebramos el dia del Padre Con una actuacion realizada por los alumnos del cuarto año donde se realizaron diferentes numeros artisticos
bailes,canto,teatro.
No conocemos a Nelson Munares gracias por imformarnos sobre el  artista y sobre tu colegio.
Nos despedimos ya termino el recreo y tenemos examen Chau Cuidense
Katya y Karen

 

De steenkoolmijn in

P6250149.JPG

 

Beste bloggers,

 

We kwamen aan bij de steenkoolmijn. We waren nog te vroeg dus we speelden nog in de speeltuin. Toen kwam de gids naar ons toe. We keken naar een filmpje. Daarna trokken we een vestje aan en zetten een helm op. Dan gingen we in een lift staan en daalden we  30 m onder de grond. Uitgerekend gingen we 3 à 4 meter per seconde. Daar gaf hij wat uitleg over hoe het daar was. Daarna gingen we nog eens 30 meter naar beneden met een trap. Een paar leerlingen mochten een drilboor uittesten. Toen stegen we 60 meter terug naar boven. Het was heel leuk.

Groetjes,

Wout en Kevin

P6250144.JPG


02-07-13

Judith en Andrea

Hallo iedereen,

Wij zijn Andrea en Judith en wij zitten in het 2de middelbaar. We zijn 13 jaar.Nog 6 maand en dit schooljaar zit er voor ons op. Onze leraren zijn echte grapjassen, vooral die van wiskunde, maar ook die van andere vakken. Het zijn lieve leerkrachten. Wij doen ook toneel in onze voorstellingen, net zoals ook dans, poëzie en zang. Deze week hebben we examens, daarom hebben we weinig tijd om te antwoorden.

Een dikke knuffel en een kus van ons,

Judith en Andrea

IMG00429.jpgHola a todos  nosotras nos llamamos andrea y judith estamos cursando el año 2do de secundaria tenemos 13 años nos falta seis meses para terminar este año escolar  nuestros maestros son muy buenos chistosos especialmente matemática y otras matertias que son también comprensivos con todos nosotros. si.. nosotras también hacemos teatro en  nuestras actuaciones ,bailes, poesías, cantos. en esta semana estamos en examenes y por eso tenemos poco tiempo para contestar me despido con un fuerte abrazo y beso de nosotras ( judith y andrea )  

Le faix du diable

 

P6240119.JPG

Hallo,

Op maandag 24 juni zijn we ’s avonds in Wanne met  enkelen door het bos gaan wandelen. Er waren heel veel mooie uitzichten. Sommige leken echt schilderijen. Het coolste van alles was “de keutel van de duivel”. Eigenlijk is het een grote steen.

Groeten,

Faizdeen   Lachen

 

P6250145.JPG


01-07-13

Dag 1 van de reis

 

P6240118.JPGBeste Bloggers,

Dit was dag 1 van onze reis.

Wij zijn maandagochtend om 08 u. 15 vertrokken op schoolreis.  Iedereen was er om 07u. 45. Alle koffers waren in de koffer van de bus. Onze eerste halte was Eben-Emael, onze tweede halte was het station en van daaruit zijn we te voet naar château de Wanne gestapt, onze verblijfplaats. Onze meester heeft ons kamers gegeven.  Daan,  Jordy , Robbe,  Stef en ik lagen op dezelfde kamer.  We hebben soep gegeten, fishsticks met patatjes en salade en als dessert pudding.

We hebben nog wat spelletjes gespeeld en sommigen zijn ook gaan wandelen en om tien uur moest iedereen naar bed.

Groetjes Stef Jordy en Arno

 

Xiumara en Lucero schrijven

Hallo,

Hoe gaat het ermee? Wij zijn Xiumara en Lucero. We zitten in het 5de jaar van het middelbaar (ons laatste schooljaar).

Hier in Peru gaat alles goed, wel een beetje koud. Nog een maand en onze vakantie van 2 weken gaat beginnen. We zijn bezig met ons voor te bereiden om over een maand mee te doen met het ingangsexamen voor de universiteit. We zijn erg zenuwachtig voor dat examen, want we willen natuurlijk toegelaten worden op de universiteit zodat we ons niet voor niets 4 maanden lang hebben zitten voorbereiden op dat ingangsexamen. (4 maanden lang van 8u 's morgens tot 8u 's avonds!!!)IMG00427.jpg

We hebben verschillende leerkrachten die ons veel raad geven. Sommigen van ons zijn al wat ouder. Ook bij ons zitten er rare snuiters onder de leerkrachten. We doen wel geen toneel. Maar we vieren wel onze ouders en onze leerkrachten en we vieren ook telkens de verjaardag van onze school met een dansfeest met de leerlingen en leerkrachten.

Omdat het ons laatste jaar is op school is het de gewoonte om een eindejaarsfeest te geven waarop alle vrienden van onze klas samenkomen om ons laatste jaar te vieren. Maar goed, we moeten jullie laten want we moeten naar de les gaan.

Het ga jullie goed.

Nog een hele fijne dag Lachen

Xiumara en Lucero Knipogen

 

De Hoge Venen

 

P6250132.JPGHey bloggers,

Wij zijn Senne en Zias. Wij zijn op schoolreis geweest en we zijn gaan wandelen in deHoge Venen. Dat was leuk maar wel vermoeiend en soms wat gevaarlijk .

We waren met de leerlingen van het 5de en het 6de gegaan naar Wanne .

Groetjes van Senne en Zias